Kokt årtull
måndag 27 maj 2019
skitgubben@outlook.com
Hejsan
Nu är jag åter på nordligare breddgrader och möttes av
ett fantastiskt väder som efter ett par dagar återgick till det normala. Våren var lite senare än vad jag upplevt dom sista åren och det är kul att få vara med om alla vårblommors
tillväxt. Tyvärr så var nässlorna för långt gångna för att jag
skulle få min min älskade soppa.
Gräsklippningen kommer i år att gå galant med mitt nya fynd!
Lite ogräsbekämpning hör ju till så det var bara att sätta igång.
Blir ju en hel del som ska bort och det sitter som fan.
Ulf tog bort alla kantstenar som gjorde det helt hopplöst
att klippa snyggt med whipper snippern.
Efter trädgårdsarbetet var det dags för årets första grillning. Svärsonen Jesper är ju från Stockholm så det var väl inte så konstigt att han inte fattade att det är bättre att
stå på rätt sida om grillen.
Efter expertråd så kom han i alla fall på rätt sida.
Vi misstänker att hans placering berodde på att vi skulle tycka synd om honom och att han blev törstig av röken och behövde några extra öl. Som rutinerade grillare gick vi inte på den saken!
Kittiya sitter här och väntar i värmen på att grillningen
ska bli klar.
Någon som hört om kokta årtullar?
Vi kokade dom i 1 timme men dom blev inte bra för dom
var fortfarande stenhårda.
Nu var det ju så att vi inte skulle äta dom men tanken var
att plasten i dom skulle mjukna så att vi kunde få klykorna
att röra sig runt så det gick att ro.
Efter kokningen så fick vi lösa problemet med våld och det fungerade som vanligt till belåtenhet.
Har en kompis som jag tycker ibland är riktigt dum
och gör affärer som är helt tokiga.
Nu har han skaffat sig en vedklyv som är en bit över
20 år. Han påstår att klyven fungerar till belåtenhet
och är jättenöjd.
Nu börjar en ny arbetsvecka och naturligtvis hoppas vi på
en regnfri vecka så att vi kan måla efter att vi tvättat, skrapat
och borstat den gamla faluröd färgen.
Ha det gott
Sverker
0 kommentarer:
Skicka en kommentar